Χώρος Διεξαγωγής

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία
54646 Θεσσαλονίκη 

http://www.tch.gr/

 

 

Το 11ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής θα διεξαχθεί στα κτίρια Μ1 και Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2000.

 

Κτίριο Μ1

Το κτίριο Μ1 είναι ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, μπαλέτα, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις, και συνεδριακές εκδηλώσεις. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου Μ1 βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό, αφετέρου το κτίριο Μ1 αποτελεί ένα κτίριο ορόσημο, ένα κόσμημα για την πόλη, στο οποίο συνυπάρχουν τα στοιχεία μιας μεγάλης αίθουσας συναυλιών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) στην οποία θα διεξαχθούν οι εργασίες του 11ΠΕΣΧΜ, ενός χώρου υποδοχής του κοινού (φουαγιέ) για κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων κ.α.).

 

Στον 1ο όροφο (φουαγιέ) του Μ1 θα παρουσιαστούν οι αναρτημένες εργασίες (πόστερ) και θα προσφέρονται οι καφέδες 25/5 και 26/5/2017, ενώ στον 3ο όροφο (φουαγιέ) θα προσφέρονται τα γεύματα του Συνεδρίου.

 

 

Το κτίριο Μ2 (γυάλινο) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τις εργασίες του 11ΠΕΣΧΜ, έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι και χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεωμετρικές γραμμές, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα επιβλητικής απλότητας, που έρχεται σε αντίθεση αλλά στέκεται ισότιμα δίπλα στο γειτονικό Μ1.   

 

Κτίριο Μ2

Στο 11ΠΕΣΧΜ θα χρησιμοποιηθούν οι εξής αίθουσες του κτιρίου Μ2: CR-1, CR-2 και Μουσείο στο ισόγειο, το Αναγνωστήριο στον 2ο όροφο, καθώς η Μωρίς Σαλτιέλ στον 5ο όροφο, ενώ ο καφές στις 27/05 θα δοθεί στο lounge-bar restaurant Allegro στον 5ο όροφο του Μ2, με εξαιρετική θέα.

 

 

Παράλληλα, στο ΜΜΘ έχει ληφθεί μέριμνα για τους πολίτες με αναπηρίες, με την κατασκευή κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων.

 

Για τις ανάγκες του 11ΠΕΣΧΜ διατίθενται δωρεάν 120 θέσεις πάρκινγκ στο υπόγειο του κτιρίου Μ2.

 

 

 
Σημαντικές Ημερομηνίες

Ημερομηνίες Συνεδρίου: 25-27 Μαΐου 2017 

Προθεσμία Υποβολής Εργασιών: 25 Απριλίου 2017 

Προθεσμία Προεγγραφών: 25 Απριλίου 2017 

Organized by

AFEA S.A. TRAVEL AND CONGRESS SERVICES

+30 210 36 68 892
+30 210 36 43 511
info@11pesxm.gr

Ακολουθηστε μας